(placeholder)

Ik tekende al vanaf zeer jonge leeftijd. Op mijn 15 de, na de kostschool, ben ik bij mijn ouders op het schip gekomen. De avonden waren lang zonder TV en andere geneugten. Ik ben dan beginnen schilderen met oude tubes olieverf, nog van in mijn vader zijn jonge jaren. Hij schilderde vroeger ook.


Na een tijdje kwamen er bestellingen binnen, hoofdzakelijk scheepsschilderijen en landschappen met water.


Ik mocht spijtig genoeg niet doorstuderen maar heb wel een schriftelijke cursus reclameschilderen en illustratie tekenen mogen volgen. Dat was toen niet zo vanzelfsprekend want deze Amerikaanse cursus van de "Famous Artists School" was heel duur maar heeft wel de basis gelegd voor mijn latere loopbaan.


Tijdens mijn legerdienst heb ik een groot aantal portretten in opdracht naar levend model en van foto geschilderd.


In 1980 heb ik mijn bedrijf "Atelier van Geffen" opgericht als reclameschilder.

In 1990 als één van de eersten een CNC freestafel aangeschaft en gestart als scheepsbeletteraar met 3D letters in kunststof, een nichemarkt die toen nog niet bestond. Dit heeft onze zaak een enorme boost gegeven. Het was toen echt een gat in de markt.


Tekenen en schilderen is altijd mijn passie geweest maar door het drukke beroepsleven was het kunstschilderen naar de achtergrond geschoven. Daar was geen tijd voor. Gelukkig was tekenen, ontwerpen en ideeën uitwerken nooit ver weg.


In 2010 ben ik na de diagnose "pancreaskanker" terug echt beginnen schilderen met acryl en olieverf. Dit was een enorme trigger om die draad terug op te nemen. Schilderen en lopen heeft mijn leven stevig op de rails gehouden in die periode en daarna.


Ik ben nu op mijn 70 ste beroepsmatig gestopt (juni 2017)  en heb mijn reclame-atelier nu omgevormd tot een kunstschildersatelier met tentoonstellingsruimte, tevens Galerie 25.

Nu kan ik mij hier volledig op richten en nieuwe uitdagingen aangaan.


Bezoek aan mijn atelier / tentoonstelling is meestal mogelijk als ik er ben.


Of op afspraak, maar dat liefst per mail:  Hubert@Geffen.be